Néha veled is előfordul, hogy körülötted mindenki bólogat egy beszélgetésben, te meg csak nézel értetlenül, mert fogalmad sincs miről van szó? Olyan szavakkal dobálóznak, ami számodra teljesen érthetetlen, és maximum elképzelni tudod, hogy mit jelent? 

Íme néhány hasznos kifejezés, amivel találkozhatsz, ha kerti játszóteret szeretnél vásárolni: 

  • Kerti Játszótér/Játszóvár/Játszótorony - Ezek mind szinonimák, ezalatt azt a tornyot értjük, ahová felmászik a gyermek, majd onnan lecsúszik. Rengeteg fajta létezik belőle: kisebb-nagyobb, fa-, vagy ponyvatetős.

  • Platform: Az a terület, ahonnan a csúszda indul. Ennek a területnek fontos a magassága, mert más az induló magassága egy kisebb és egy nagyobb csúszdának. A hosszabb (3 méteres) csúszdák ideális induló magassága 145-150 cm, míg a kisebb (2,3 m) csúszdáknál ez 125-130 cm.

  • Modul: A modulok a játszvárhoz hozzáépíthető elemek, amik egyedibbé teszik a tornyot. A leggyakoribb ilyen modul a hinta (Swing) modul, de ezen kívül rengeteg féle elem létezik még. Akár hidak, mászófalak vagy akár baba “platform” a kisebbeknek. 

  • Alapterület: A kerti játszótér mérete, amennyi helyet elfoglal a kertben (hosszúság x szélesség x magasság) Ez a játszótér nettó területe, ezen felül kell még számolni az esési térrel.

  • Esési tér: A játszótér körüli terület, amit feltétlenül érdemes szabadon hagyni, mert ez amolyan “biztonsági zóna”, ahol a gyermekek biztonságosan szaladgálhatnak a játszótér körül. Ez gyakorlatilag a felépített kerti játszótér bruttó területe. Ezen a területen semmilyen tereptárgy ne legyen (kerítés, virágágyás vagy akár ruhaszárító)!

  • Méretre vágás: A játszótér alkotóelemei: egy doboz, amiben a csavaroktól kezdve a műanyag kiegészítőkig minden apró alkatrész megtalálható; a csúszda, valamint rengeteg faanyag (oszlopok, deszkák és lécek). Az általunk forgalmazott kerti játszóterek esetében az ár magában foglalja, hogy mi levágjuk azt a sok hosszú faanyagot arra a méretre, amit utána már csak le kell festeni, és össze kell szerelni. 

  • Földhorgony: Ennek segítségével a kerti játszóterek nagyon egyszerűen rögzíthetőek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a torony teljesen biztonságos legyen.


Úgy érzed, hogy valami kimaradt? Írd meg kommentben! 

Ha már van elképzelésed arról, hogy milyen játszóteret szeretnél - nézd meg a kínálatunkat itt: