A Jungle Gym Európa legkalandosabb és egyik legnépszerűbb prémium játszótéri berendezéseknek a tervezője, gyártója és forgalmazója. 1994-es alapítása óta folyamatosan fejleszti termékeit, kiemelkedik a megbízható, szabadalmaztatott vasalataival és a masszív fenyő szerkezetével, ami egyedülálló stabilitást biztosít minden játszóvárnak és játszóháznak. Az egyszerű, ábrákkal illusztrált szerelési útmutatójával könnyen összeszerelhető bármilyen játszótér és minden eszköz TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik a biztonság garantálására. A testreszabhatóság is fontos eleme, széles típusválasztéka lehetővé teszi egyedi játszóterek felépítését is. Több mint 70 éves múltra visszatekintve, a Jungle Gym az innovációra, optimalizált logisztikára és modern marketingkoncepciókra alapozva vált Európa egyik vezető márkájává a biztonságos és fenntartható fából készült játszótéri berendezések terén.

Rövid története

Alapítás és fejlődés (1945 - 1986)

 • 1945: Frank és Theresa Caplan megalapítja a Creative Playthings Ltd-t az Egyesült Államokban. A vállalat kezdetben iskolai és otthoni játékokat gyártott.

 • 1969: Sebastian Hinton ikonikus „mászószerkezete” alapján szabadtéri játékeszközöket kezdtek fejleszteni és gyártani.

 • 1986: A "The Original Jungle Gym" márkának bemutatása, amely négyzet alakú, nyomáskezelt fenyő mászókákból készült.

 Bővülés és innováció (1987 - 2000)

 • 1987: Nagyobb méretű mászókeretek bevezetése, új hintakoncepciók és játszóterek fejlesztése.

 • 1988: Belépett az európai piacra a PWC International BV-vel közös vállalkozása révén.

 • 1990: HDPE szerkezeti habszivacs csúszdák bevezetése Európában.

 • 1991: Európai debütálás a Kölni Spoga szakkiállításon.

 • 1994: Jungle Gym márka megalapítása, függetlenné vált a Creative Playthings-től.

 • 1995: Hy-land kereskedelmi játszótéri berendezések bemutatása

 • 1995 - 2000: Új termékek, mint a Jungle Swing, Climber, Tower, Hut és Swing Module bevezetése; online jelenlét kiépítése.

Biztonsági és fenntarthatósági kötelezettségvállalások (2001 - 2020)

 • 2001: Az „Európai Bizottság a tevékenységi játékok biztonságáért felelős szabványosításért” csoportjának egyik alapítója és aktív tagja lesz.

 • 2003: PEFC-tanúsítvány megszerzése és elköteleződés fenntartható faanyagok használata mellett.

 • 2004 - 2008: Közterületi játszóterek bemutatása, TÜV tanúsítványok megszerzése. Együttműködés több neves kiskereskedővel.

 • 2009 - 2020: Korszerűsítések bevezetése, 3D konfigurátor bemutatása.

A Jungle Gym története a folyamatos fejlődés, biztonsági szabványok és fenntarthatóság elkötelezettsége mentén bontakozik ki. Kezdetben az Egyesült Államokban alapított Creative Playthings örökségén alapult és idővel Európa egyik vezető játszótéri berendezéseinek a gyártójává vált.

 

Biztonság

A Jungle Gym játszótereinek tervezése során a gyermekek biztonsága áll az első helyen. A termékeket alaposan tesztelték az EN-71 európai biztonsági szabványoknak megfelelően és a cég aktív tagja az Európai Játékbiztonsági Bizottságnak. Ez a bizottság, együttműködve a CEN/TC52/WG3 munkacsoporttal, a lakossági játszótéri berendezések biztonsági szabványainak fejlesztésében vesz részt.

A Jungle Gym a köztéri játszótereit a Hy-land márkanév alatt kínálja, kifejezetten óvodák, iskolák, éttermek, sportklubok és egyéb közintézmények udvaraira szánt professzionális játszótereket kínál. A Hy-land Commercial mászókeretek biztonságát, szilárdságát és tartósságát rendszeresen tesztelik és az európai irányelvek, valamint az EN 1176 európai biztonsági szabvány szerint ellenőrzik. A mászókeretek gyártási folyamatait és létesítményeit az akkreditált auditor TüV Rheinland LGA Products GmbH is vizsgálja. A nyilvános használatra szánt mászókeretek GS-tanúsítvánnyal és típusvizsgálattal rendelkeznek, biztosítva a magas biztonsági és minőségi szabványokat.