Amikor abban a szerencsés helyzetben találjuk magunkat, hogy gyermekeinknek játszóteret építenénk a kertben, sokszor nem tudjuk, hogy a jobbnál jobb lehetőségek közül melyiket válasszuk. Az alábbiakban a döntés előtt állóknak szeretnénk néhány támpontot adni ahhoz, hogy a legmegfelelőbb játszóeszközt választhassák csemetéik számára.

Az első és legfontosabb szempont a helyszín kiválasztása. Érdemes a kertben egy kevésbé napos, de a házból, vagy a teraszról is szemmel tartható, lehetőleg sík területet választani. A szükséges terület nagysága nem csupán a játék alapterületét jelenti, hanem az úgynevezett biztonsági zóna is beletartozik ebbe. Ez az a terület, amin belül a gyermekek a játékot teljes biztonsággal használhatják. Ennek mentesnek kell lenni a belógó faágaktól, ruhaszárító kötelektől, más kerti építményektől. Ennek a pontos paramétereit a  webáruházunkban minden egyes toronynál megtalálhatják. Az öntöző berendezés pontos helyét is érdemes figyelembe venni, nehogy a telepítéskor derüljön ki, hogy a szórófej a babérmeggy helyett kitartóan a homokozót öntözi.

A játékot stabilizáló földhorgonyok lehelyezése sziklás talajban extrém munkát jelent. Ilyen esetekben célszerűbb a lebetonozható fémelemek használata.

A játék méretét érdemes a gyerekek számához igazítani. Ahol több gyermek van a családban, vagy gyakoriak a baráti látogatások, ott mindenképpen a nagyobb, több funkcióval rendelkező tornyokat ajánljuk. Ha azonban egy kisebb, gyárilag kevesebb extrával felszerelt tornyot választunk, az idők folyamán természetesen ez is bővíthető. A felhúzható vödörtől a kormánykeréken keresztül, a mászókő készleten át minden egyes kiegészítő külön-külön is megvásárolható. Így teljesen az egyéni igényeknek megfelelő játszóeszköz állítható össze.

A modulok közül a legkedveltebb a Swing modul. A kétállásos hintára többféle hintaülőke, kapaszkodó, gyűrű, de még kétszemélyes hinta is rátehető. A hintacsuklóról egy mozdulattal lecserélhető a kívánt játék. Ezt mindenképpen nagyobb, mozgékony gyerekeknek ajánljuk.

A Climb modult az ifjú „hegymászóknak” jelent nagyszerű kihívást. Nagy felületű mászófal és mászóháló tartozik hozzá egyállású hintával kiegészítve.Az igazán nagy mozgásigényű gyerekeknek ajánlható a Bridge modul, ami egy plusz őrtorony, rámpával és mászófallal, az egész pedig egy híddal csatlakozik a nagyobb Jungle Gym tornyokhoz.(Egyéb modulok) A csúszdák földdel való találkozásához érdemes gumilapot csatlakoztatni, ezáltal csemeténk esősebb időben sem a pocsolyában landol. Ehhez a 40 mm vastag 100 x 100 mm széles gumilapok ajánlhatók, amik nagy méretük miatt házilagosan is könnyen telepíthetők. A Jungle Gym tornyok általában 3-10 év közötti gyermekeknek nyújtanak biztonságos, kreatív és vidám játékot.

A Nádland üzleteiben a vásárláskor kapott összeszerelési és karbantartási útmutató segítségével pedig  sok-sok éven keresztül biztonságosan használhatóak. Vidám, napsütéses napokat kívánunk a játékhoz!